ELEKTROINŠTALACIJE

NATANČNO IN PREMIŠLJENO

ELEKTROINŠTALACIJE

Elektroinštalacije morajo biti izvedene izjemno natančno in premišljeno, saj je le na ta način mogoče zagotoviti njihovo dolgo življenjsko dobo in zadostno varnost. V podjetju Zerox smo specializirani za izvajanje vseh vrst elektroinštalacijskih del ter za montažo vseh priključenih naprav.

Na naše izkušnje se lahko zanesete

Pri izvedbi elektroinštalacij je zelo pomemben dober predhoden projektni načrt, zato se s stranko sestanemo na objektu in po pregledu projektne dokumentacije glede na naše izkušnje iz prakse svetujemo, kaj bi dodali in kaj morda odvzeli. Ob pripravi dokončnega načrta pretehtamo vse možne situacije in končni načrt sestavimo tako, da so elektroinštalacije na koncu maksimalno premišljeno izvedene in zadostijo vsem vašim potrebam.

Ob razmahu tehnologije se višajo tudi zahteve

Dandanes je pri elektroinštalacijah zelo pomembno, da ločimo elektroinštalacije za moč (vtičnice, luči, kuhinjski aparati) in telekomunikacije. Priporočljivo je, da v hišo namestimo telekomunikacijsko omaro. Pri izbiri kablov za telekomunikacije priporočamo tiste, ki omogočajo hitrejši prenos podatkov, kot so sedanji minimalni standardi, saj hiše ne gradimo za tri leta ampak za več desetletij.

Kronoterm

Pri izvedbi poskrbimo tudi za ustrezno prenapetostno zaščito in strelovod, saj oba varovalna mehanizma učinkovito obvarujeta občutljive elektronske naprave pred poškodbami in nenazadnje tudi pred požari.

Poleg funkcionalnosti še varčevanje

Glede na naše znanje elektroinštalacije poleg upoštevanja vseh vaših zahtev uredimo tako, da pripomoremo k varčevanju z energijo. Svetujemo vam namestitev preverjeno kakovostnih varčnih žarnic ter poskrbimo za namestitev diodnih svetilk in namestitev senzorjev za vklop svetilk.

Prepričani smo, da je dobro vlagati v napredne tehnologije, saj se nam investicija še posebej pri urejanju doma hitro povrne. Gradimo ga namreč tako, da nam bo dobro služil vrsto let, zato je vredno in pomembno dati vse od sebe.

STROKOVNI PREGLED

ELEKTRO MERITVE

Izvajamo strokovni pregled, preizkus in elektro meritve – elektroinštalacije. Smo registrirani merilci, usposobljeni po programu EDISON na GZS. Meritve izvajamo s certificiranimi inštrumenti in opremo proizvajalca METREL.

Kdaj je potrebno izvesti meritve električne inštalacije?

Meritve električne inštalacije je potrebno izvajati kot nam narekujejo PRAVILNIKI in TEHNIČNE SMERNICE, in sicer:

  • Pravilnik o zahtevah za nizkonapetostne električne inštalacije v stavbah (Uradni list RS, št. 41/09);
  • Pravilnik o zaščiti stavb pred delovanjem strele (Uradni list RS, št. 28/09);
  • Tehnična smernica TSG-N-002:2009, NN električne instalacije;
  • Tehnična smernica TSG-N-003:2009, zaščita pred delovanjem strele.

V pravilnikih so točno določeni redni, izredni in periodični pregledi.

Kronoterm

Na nas se lahko zanesete

Za elektro meritve uporabljamo sodobno opremo ter delo opravimo izjemno vestno in natančno. Z veseljem vam tudi svetujemo, saj imamo veliko znanja in izkušenj tudi na področju vzdrževanja elektroinštalacij.

Podjetje Zerox vam zagotavlja naslednje meritve:

  • meritve nizkonapetostne električne inštalacije;
  • meritve izolacijske upornosti;
  • meritve razdelilnih elektro omaric in stikalnih blokov;
  • meritve strelovodne inštalacije in galvanskih povezav;
  • meritve šibkotočne inštalacije (računalniške povezave cat. 5, 5e, 6 UTP ali STP-FTP).

Uporabni dokumenti:
- Pravilnik o NN in strelovodu
- Vzdrževanje električnih inštalacij

POLNILNICE

E-MOBILNOST

Avtomobilska industrija daje vedno večjo vrednost ekološki ozaveščenosti in to pomeni vedno večji razvoj hibridnih in električnih vozil. Tudi sami svoje večletno znanje in izkušnje usmerjamo v storitve na področju e-mobilnosti.

Zagotavljamo polnilnice tako za domačo in nekomercialno rabo, kot tudi polnilnice za komercialno rabo, pri čemer lahko hkrati zagotavljamo tudi energetski management in povezavo na sistem za plačevanje. Kot sistemski integrator povezujemo polnilno infrastrukturo z baterijskimi sistemi in solarnimi elektrarnami.